De nieuwe Zorgsite is gelanceerd!

U kunt vanaf nu overstappen op een mooiere, snellere en makkelijkere Zorgsite. Dit overstappen heeft even wat tijd van u nodig, maar deze overstapgids helpt u er doorheen. En geloof ons: De nieuwe site is de moeite waard. Probeer het zelf, en maak tegelijkertijd gebruik van ons aantrekkelijke overstap-aanbod.

LET OP: Het is van belang dat ÉÉN LID PER SITE de overstap maakt, bijvoorbeeld de sitebeheerder. U stapt namelijk direct met heel de groep over.

Kies hieronder welke situatie voor u van toepassing is


Ik maak via een partner gratis gebruik van de Zorgsite

Sommige gemeenten, ziekenhuizen en zorginstellingen stellen de Zorgsite gratis beschikbaar aan inwoners, klanten, of werknemers. Als u via één van deze partners een Zorgsite gebruikt, kunt u ook de nieuwe site weer gratis in gebruik nemen. U ervaart dan direct de gemakken en voordelen van de nieuwe Zorgsite.

Om over te stappen, kunt u deze stap-voor-stap handleiding raadplegen.


Ik heb een betaalde Zorgsite, die nog niet verlopen is

U heeft voor het gebruik van de oude Zorgsite een abonnement van 4 maanden of een jaar afgesloten. Ook u bieden we graag de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van de vernieuwde en verbeterde Zorgsite.

Als dank voor uw vertrouwen in ons product bieden we u, indien u vóór 1 september 2009 overstapt, Gratis 3 maanden extra gebruik van de zorgsite Dit is uiteraard bovenop uw bestaande abonnement.

Voorbeeld: U heeft in juni 2009 uw abonnement van de oude zorgsite verlengd met een jaar. Uw Zorgsite zou in juni 2010 aflopen, maar als u nu overstapt maakt u tot september gratis gebruik van de nieuwe site.

Om over te stappen, kunt u deze stap-voor-stap handleiding raadplegen.


Mijn Zorgsite zit nog in de gratis proefmaand

U maakt gebruik van de gratis proefmaand van de oude Zorgsite (sites geopend na 17-04-2009). We hopen dat u net zo overtuigd bent van het nut van dit product als wij, maar weten dat de oude site sterk verouderd was. Daarom raden we u aan om de snellere, mooiere, en makkelijkere Zorgsite een nieuwe kans te geven.

Als u nu een nieuwe site opent, krijgt u opnieuw een gratis proefmaand.

Om over te stappen, kunt u deze stap-voor-stap handleiding raadplegen.


Ik maak gratis gebruik van mijn oude site (geopend voor 23-02-'09)

De oud Zorgsite is sinds februari 2009 een betaalde dienst. Destijds hebben we alle bestaande trouwe gebruikers blijvend gebruik van die Zorgsite aangeboden. Wij stoppen uiterlijk per 1 januari 2011 met ondersteuning van de oude site. U kunt deze gewoon blijven gebruiken, maar de kans is groot dat er problemen ontstaan die wij niet meer op kunnen lossen. Daarom raden wij u aan om over te stappen naar de nieuwe Zorgsite.

Voor u als trouwe gebruiker

Als u vóór 1 september 2009 een nieuwe Zorgsite opent, krijgt u in plaats van een gratis proefmaand Een heel jaar GRATIS gebruik van de Zorgsite

Om over te stappen, kunt u deze stap-voor-stap handleiding raadplegen.


Handleiding Overstappen

 

Om over te stappen, hoeft u eigenlijk niet meer te doen dan met uw bestaande e-mailadres een nieuwe site te openen, en deze in gebruik te nemen. Helaas kunnen wij er echter niet voor zorgen, dat de gegevens en leden uit uw oude site meegenomen worden. Daarom volgt hieronder een stappenplan, om het inrichten van uw nieuwe site makkelijker te maken.

LET OP: Stap 1 t/m 3 zijn optioneel, maar met name het afdrukken van uw ledenlijst wordt aanbevolen.

Stap 1: inloggen op uw oude zorgsite

 1. Ga naar http://zorgsite.sharecare.nl/login (link opent in een nieuw venster of tabblad)
 2. Vul uw e-mailadres en wachtwoord in.

Stap 2: Taken afdrukken

Om het invullen van het nieuwe rooster makkelijk te maken, is het handig om uw takenlijst af te drukken. U kunt dit als geheugensteuntje gebruiken bij het invullen van uw nieuwe site.

 1. Klik op het rooster
 2. Klik in het linkermenu op "Takenlijst"
 3. Druk de pagina af via het printer-icoontje rechtsbovenin (Internet Explorer) of toets CTRL+P.
 4. Kies uw printer uit, en klik nogmaals op afdrukken.

Stap 3: Ledenlijst afdrukken

Wat voor taken geldt, geldt in dit geval ook voor de leden. U moet later de leden opnieuw uitnodigen. Print dus de ledenlijst uit, zodat u de adressen op een rijtje heeft.

 1. Klik in het linkermenu op "Ledenlijst"
 2. Druk de pagina af via het printer-icoontje rechtsbovenin (Internet Explorer) of toets CTRL+P.
 3. Kies uw printer uit, en klik nogmaals op afdrukken.

U bent voorlopig klaar in de oude site. Klik aan de linkerkant op "Uitloggen" en vervolgens in het hoofdscherm op de knop "Uitloggen".

Stap 4: Een nieuwe zorgsite openen.

 1. Ga naar www.zorgsite.nl (link opent in een nieuw venster of tabblad)
 2. Klik op "Open een Zorgsite" en op "Begin met stap 1"
 3. Vul de gegevens van de Zorgklant in, en klik op "Verder met stap 2"
 4. Vul uw eigen gegevens in.
  Let hierbij op dat het e-mailadres gelijk is aan degene waarmee u bij de oude zorgsite geregistreerd was.
 5. Klik op "Verder met stap 3"
 6. Nadat u de algemene voorwaarden geaccepteerd heeft, en op voltooien heeft geklikt, is uw zorgsite aangemaakt.

U ontvangt een e-mail met de bevestiging dat uw nieuwe site geopend is en een met een nieuw wachtwoord. Met dit nieuwe wachtwoord kunt u inloggen op uw nieuwe zorgsite, via www.zorgsite.nl/nl/inloggen/ (link opent in een nieuw venster of tabblad)

Stap 5: Leden uitnodigen

 1. Vanaf de homepage van uw Zorgsite klikt u op “ledenlijst”.
 2. Op deze pagina klikt u op “toevoegen”. Er verschijnen 3 tekstvelden.
 3. Vul de naam, achternaam en het e-mailadres in van degene die u uit wilt nodigen, en klikt vervolgens weer op de knop “Toevoegen”.
  Hier komt de lijst die u bij stap 3 hebt uitgeprint van pas.
 4. Ieder uitgenodigd lid ontvangt meteen een uitnodiging via e-mail, met daarin een nieuw wachtwoord om in te loggen op de nieuwe Zorgsite.
   
 5. Als u alle leden opnieuw heeft uitgenodigd, kan het handig zijn om alle leden meteen in te lichten over het gebruik van de nieuwe Zorgsite. Hiervoor kunt u eenvoudig een groepsmail sturen. Klik hiervoor vanaf de ledenlijst op "Groepsmail" in het linkermenu.

 

 

Gefeliciteerd!

Uw nieuwe Zorgsite is nu helemaal klaar voor gebruik. U kunt de uitgeprinte taken makkelijk overnemen in het nieuwe rooster, en de rest van de mogelijkheden van de nieuwe site ontdekken.

Om verwarring te voorkomen raden we u aan om als laatste nog één keer in te loggen op uw oude site om deze te sluiten zodat niemand daar meer in kan loggen.

 1. Log in op uw oude site via http://zorgsite.sharecare.nl
 2. Klik in uw oude zorgsite op het rooster
 3. Kies in het linkermenu voor lidmaatschap en in het uitklapmenu voor Site definitief sluiten.
 4. Klik op het vinkje bij "Akkoord" en klik op de knop.

Bedankt!

Als allerlaatste willen we u bedanken voor uw vertrouwen in ons en ons product, en u wijzen op onze helpdesk. Mocht u problemen ondervinden bij het overstappen of het gebruik van de nieuwe site, schroom dan niet om ons te mailen of te bellen.

info@sharecare.nl
Tel: 0800 0200115 (gratis)

ShareCare B.V

Schotse Hooglandersstraat 67

5165 AD Waspik

Overige gegevens